Publikáljon az avirus.hu-n

frissítve

Megosztana valami egy online közösséggel? Publikálja bejegyzését az avirus.hu-n!

Az avirus egy elismert technológiai hírportál, amely elsősorban az informatikai biztonságra, az adatvédelemre és a malware-trendekre fókuszál. Elsődleges célunk az, hogy az internetes közösséget naprakészen tartsuk mindazon kihívások tekintetében, amelyek elé a virtuális világ nap mint nap állít bennünket. Szívesen látjuk a témába vágó írásokat.

Fontos, hogy az avirus.hu nem követi a közösségi híroldalak formátumát, a látogatók által készített tartalmakat szerkesztői csapatunk először ellenőrzi. Csapatunk fenntartja a jogot a beküldött írások belső szabályok szerinti módosítására, formázására, szerkesztésére és rövidítésére.

A cikkekre vonatkozó követelmények

Submit an article

Az írások tartalmának, minőségének, struktúrájának és a mellékelt képeknek követniük kell néhány alapszabályt.

1. A téma kiválasztása

 A cikk írója felelős a források megbízhatóságának ellenőrzéséért. Kerülendők a hamis hírek, az ilyen cikkeket elvetjük. A szöveg beküldése előtt ellenőrizze, hogy weboldalunkon esetleg megjelent-e már azonos témát felölelő bejegyzés.

Érkezhetnek meglévő cikkeket kiegészítő írások, amennyiben ezek új, releváns információkat tartalmaznak. Ha beírja weboldalunk keresőjébe a kapcsolódó kulcsszavakat, ellenőrizheti a már meglévő információkat.

FONTOS: kizárólag saját tartalmakat fogadunk el:

  • Elutasítjuk a plagizált és más módon manipulált szövegeket.
  • Ha más írásokra hivatkozik, helyezzen el egyértelmű referenciákat, melyek a hivatkozott munkák íróira és címeire mutatnak (legalább 5-öt).
  • A cikket nem szabad más portálra is beküldeni vagy ott megjelentetni.
  • Követőhivatkozásokat csak a kiemelkedően jó szövegekben engedélyezünk. A plagizált tartalmakat véglegesen blokkolhatjuk.

2. A szöveg előkészítése

A szövegek legalább 500 szóból álljanak. Folyékony, olvasóbarát szöveget állítson elő, amely megfelel a nyelv grammatikai, szintaktikai és szemantikai szabályainak. Formális és konzisztens nyelvezetet használjon.

A kisebb hibák elfogadhatók, de a szöveg minőségének és olvashatóságának érdekében használjon nyelvhelyesség-ellenőrző eszközöket.

3. A cikk szerkezete

Kövesse az alapvető cikkszerkezetet:

  • bevezetés,
  • tárgyalás,
  • befejezés.

Más szóval koherens, összefüggő szöveget készítsen. A bekezdések használatával egyértelműbben vezetheti gondolatait, továbbá a szerkesztőink általi ellenőrzéshez szükséges időt is csökkentheti.

4. Képek hozzáadása

Érdemes a cikket képekkel illusztrálnia. Saját képeket használjon, 16:9-es képarányban. A szerzői jogot sértő képek használata tilos.

Megjegyzés: Infografikákat is elfogadunk, ha vizuálisabb formában szeretné közölni mondanivalóját.

Általános szabályok a cikk beküldésére vonatkozóan

Cikkét az [email protected] címre küldje. Jellemzően legfeljebb 10 munkanapon belül ellenőrizzük a beküldött cikkeket. Ha úgy döntünk, hogy a cikket publikáljuk, megerősítő e-mailt küldünk a beküldéshez használt e-mail címre. Ha nem hallott felőlünk két hét után sem, a cikket szabadon beküldheti máshová is.

FONTOS: Szigorú követési szabályokat alkalmazunk. Ha saját anyagaira mutató követési hivatkozásokat szeretne elhelyezni, aktív beküldőnek kell lennie – LEGALÁBB havi két 2 beküldött cikkel. Egy hónap inaktivitás után a követés linkek automatikusan nofollow állapotba lépnek. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy ezt kézzel is megtehetjük, amennyiben ismétlődően plágiumgyanús írásokat kapunk. 

Elvárjuk, hogy az avirus közösségének is aktív tagja legyen; készítsen felhasználói fiókot és töltsön fel valódi fotót, valódi nevet és rövid bemutatkozást. Komolyan vesszük az informatikai biztonságot, ezért azt szeretnénk, hogy közreműködőink is ezt tegyék.